Mindfulness 2.0

“Aandacht voor mindfulness als levenshouding “

Mindfulness 2.0 kenmerkt zich door aandacht voor mindfulness als onderdeel van een gezonde en bewuste leefstijl, als een doorgaande oefening voor zelfontwikkeling en spiritualiteit.

Mindfulness 2.0 gaat verder dan alleen het individuele welzijn door middel van stressreductie. Daarom bied ik naast de MBSR basistraining ook cursussen aan voor doorgaande beoefening en begeleid ik mindfulnesstrainers en andere professionals bij de uitoefening van hun vak.

Mindfulness is al eeuwenlang een onderdeel van boeddhistische tradities. Het is een beoefening én een manier van denken die ons helpt om aanwezig te zijn bij onze dagelijkse ervaringen. De dagelijkse beoefening en integratie van mindfulness in het dagelijks leven heeft positieve effecten op gezondheid. De belangrijkste oefening in mindfulness is meditatie.

De term mindfulness 2.0 is geïnspireerd door het artikel “Too early to tell” van Jon Kabat-Zinn, over de potentiële maatschappelijke betekenis van mindfulness. Je kan het artikel hier lezen (pdf).

Hieronder drie vormen van mindfulness trainingen die je kan volgen.

Kosten:

435,00630,00

Kosten:

Dit is afhankelijk van welke modules worden gekozen

Kosten:

Dit is afhankelijk van welke modules worden gekozen

Praktische zaken

Ik ben aangesloten bij de VMBN en gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 1). Hierdoor kom ik in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van de training uit de aanvullende verzekering van o.a. VGZ, Univé, IZA.

Bekijk hier het profiel van René op VMBN.

 

Mantelzorgers die bij Menzis aanvullend verzekerd zijn komen ook in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van mindfulnesstraining. Kijk op Zorgwijzer voor andere verzekeringen.

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek om te onderzoeken of mindfulnesstraining nu iets voor jou is.

Een verdieping van de training, en een waardevolle aanvulling, is de combinatie met 5 of 10 individuele gesprekken met René.