Cursus leven in vriendelijkheid

“Er is geen mindfulness zonder kindfulness”

Vriendelijkheid is een startpunt waar andere positieve kwaliteiten zoals vreugde, warmte en contact uit voort komen. Het kan ons leven op vrij eenvoudige wijze aangenamer, gezonder en betekenisvoller maken. In deze cursus neem ik u mee langs acht kwaliteiten van vriendelijkheid.

De cursus Leven in vriendelijkheid ontwikkelde ik als een vervolg op de basistraining mindfulness/MBSR, als Mindfulness Based Kindfulness. Het is dan ook een praktische cursus met verschillende (meditatie)oefeningen, oefen suggesties voor thuis en ondersteunende teksten. Deelname aan de cursus is een mooie manier om de kwaliteit van open, nieuwsgierige aandacht te verdiepen.

Hoe ontwikkel je een vriendelijke houding te midden van de uitdagingen van deze tijd? Wat is de waarde van vriendelijkheid? Is er wetenschappelijk onderzoek dat ons kan steunen in een vriendelijker levenshouding? Zijn er oefeningen om vriendelijkheid te trainen? Welke kwaliteiten dragen bij aan vriendelijkheid. Deze cursus is praktisch van opzet en bestaat uit 8 sessies waarin iedere keer een kwaliteit van vriendelijkheid centraal staat. Iedere sessie bestaat uit een theoretische inleiding, specifieke meditatie oefeningen en oefeningen om de rol en betekenis van iedere afzonderlijke kwaliteit in je leven te onderzoeken en te stimuleren.

Data najaar 2023:
Vrijdagmiddag 14.30-16.30 uur, om de week.

1. 22-09
2. 06-10
3. 20-10
4. 03-11
5. 17-11
6. 01-12
7. 15-12
8. 22-12

 

240,00