Mindfulness

“Aandacht voor mindfulness als levenshouding “

Het pad van mindfulness kenmerkt zich door aandacht voor mindfulness als onderdeel van een gezonde en bewuste leefstijl, als een doorgaande oefening voor zelfontwikkeling en spiritualiteit.

Mindfulness is al eeuwenlang een onderdeel van boeddhistische tradities. Het is een beoefening én een manier van denken die ons helpt om aanwezig te zijn bij onze dagelijkse ervaringen. De dagelijkse beoefening en integratie van mindfulness in het dagelijks leven heeft positieve effecten op gezondheid. De belangrijkste oefening in mindfulness is meditatie.

Mindfulness is meer dan alleen stressreductie voor individueel welbevinden. Daarom bied ik naast de MBSR basistraining ook mogelijkheden voor doorgaande beoefening en begeleid ik mindfulnesstrainers en andere professionals bij de uitoefening van hun vak.

Meer lezen over de brede context van mindfulness? Bijvoorbeeld in het artikel “Too early to tell” van Jon Kabat-Zinn, over de potentiële maatschappelijke betekenis van mindfulness. Je kan het artikel hier lezen (pdf).

Hieronder vijf vormen van mindfulness trainingen die je kan volgen.

Mindfulness Based Stress Reductie

Basis: Mindfulness Based Stress Reductie

De ‘klassieke’ 8-weekse MBSR volgens Jon Kabat-Zinn. Inmiddels zo’n 40 jaar succesvol. Inzicht krijgen in je stressreacties en oefen met een grondtoon van rust.

Bijdrage:

435,00630,00

Meditatiegroep

Meditatiegroep woensdagavond

Samen oefenen ter verdieping van de eigen meditatie oefening, ter inspiratie en als kennismaking met verschillende meditatievormen. Deze groep heeft een frequentie van om de week.

Bijdrage:

150,00

Intervisie / supervisie voor trainers

Om de ontwikkeling van individuele mindfulnesstrainers, en andere professionals, te kunnen voeden, te steunen en te stimuleren.

Bijdrage:

100,00

Mindfulness

Mindfulness oefenuur (wekelijks)

Een wekelijks oefenuur met mindfulness oefeningen, ter inspiratie voor de meditatie thuis. Bodyscan, begeleide meditaties en mindful bewegen.

Bijdrage:

12,50160,00

Stiltedag

Stiltedag

Een mini-retraite van één dag, jezelf voeden met je eigen vriendelijke aandacht door het doen van van mindfulness oefeningen.

Bijdrage:

65,00

Praktische zaken

Ik ben aangesloten bij de VMBN en gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 1). Hierdoor kom ik in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van de training uit de aanvullende verzekering van o.a. VGZ, Univé, IZA.

Bekijk hier het profiel van René op VMBN.

 

Mantelzorgers die bij Menzis aanvullend verzekerd zijn komen ook in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van mindfulnesstraining. Kijk op Zorgwijzer voor andere verzekeringen.

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek om te onderzoeken of mindfulnesstraining nu iets voor jou is.

Een verdieping van de training, en een waardevolle aanvulling, is de combinatie met 5 of 10 individuele gesprekken met René.