De Zamenhof

“De weg naar binnen, rust midden in het leven”

De Zamenhof is een ruimte van bezinning, samenkomst en creativiteit. Een verrassend groene en rustige plek aan de rand van de stad.

Meditatie centrum de Zamenhof is ontwikkeld door boeddhistisch echtpaar Mathilde Myoki de Vriese (beeldend kunstenaar) en René Ryorin Slikker (psycholoog) als meditatieve ruimte ter ondersteuning van hun werk. Het bestaat uit een meditatie/yoga zaal, tempelruimte annex psychologiepraktijk van ca. 36m en een teken- en schilderatelier.

 

 

 

 

De inrichting is sterk geïnspireerd op Japanse zen tempels, met een houten vloer, relatief lege muren en een houten scheidingswand met schuifdeuren (Shoji). Hierdoor ervaar je al direct bij binnenkomst rust en geborgenheid. De ruimte is ook te huur voor mensen die activiteiten organiseren die passen in de sfeer van de Zamenhof.

Meditatie centrum de Zamenhof is gelegen aan de rand van Amsterdam-Noord, op een industrieel terrein van de voormalige scheepswerf Verschure & Co. In de buurt van het IJ, pont Zamenhofstraat op loopafstand. In de nabijheid van het Vliegenbos, met de bomen en de vogels. Maar ook in de nabijheid van Albermarle, een chemische fabriek, voorheen Ketjen. Kortom, een verrassend rustige en groene plek in de stad.

Meditatiecentrum De Zamenhof Naar de site van De Zamenhof.