Het pad van mindfulness

“De integratie van mindfulness in het dagelijks leven heeft positieve effecten op je gezondheid en welbevinden…”

Het pad van mindfulness als onderdeel van je gezonde levensonderhoud, net als tandenpoetsen, bewegen, eten en slapen.

In je eentje verder oefenen blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Ter ondersteuning van de dagelijkse oefening bied ik de volgende mogelijkheden:

1. Leven in Vriendelijkheid

Een door mij ontwikkelde vervolgcursus “Mindfulness Based Kindfulness”. In acht sessies besteden we aandacht aan acht kwaliteiten van vriendelijkheid. Deze cursus is praktisch van opzet, met begeleide meditatievormen, ondersteunende teksten en suggesties voor beoefening thuis.

Meer over de cursus

 

2. Meditatiegroep woensdagavond 

In de loop der jaren heeft zich een vaste groep gevormd, een echte sangha. Er komen mensen bij, er gaan mensen gestaag door, er vallen mensen af of slaan een blokje over. De kern is samen oefenen met meditatie en aandachtig bewegen ter verdieping van de eigen meditatie oefening, als rustpunt en ondersteuning in maalstroom van het alledaagse leven en ter inspiratie voor de oefening thuis.

Meer over deze meditatiegroep


3. Mindfulness Oefenuur

Een praktisch, laagdrempelig oefenuurtje. We doen oefeningen uit de mindfulnesstraditie zoals bodyscan, aandachtig bewegen en zitmeditatie. Ter opfrissing, ondersteuning en inspiratie.

Meer over de cursus

 

4. Mindfulness oefendag in stilte

Een mini-retraite van één dag, vast onderdeel van de achtweekse mindfulnesstraining MBSR. Je kunt aan deze dag meedoen ook zonder dat je aan de training meedoet. Ter kennismaking, of als herhaling, opfrissing of verdieping.

Meer over de stiltedag

Leven in vriendelijkheid

René ontwikkelde een 8-weekse cursus Leven in vriendelijkheid uitgaande van acht kwaliteiten van vriendelijkheid. Deze cursus is praktisch van opzet en bestaat uit 8 wekelijkse sessies waarin iedere keer een kwaliteit van vriendelijkheid centraal staat.

100,00

Meditatiegroep woensdagavond

Samen oefenen ter verdieping van de eigen meditatie oefening, ter inspiratie en als kennismaking met verschillende meditatievormen. Na een korte introductie volgen lichte bewegingsoefeningen in aandacht, begeleide meditaties of klank- en ademoefeningen.

Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met 20-30 minuten zitmeditatie (zazen) en uitwisseling van ervaringen. Er heeft zich in de loop der jaren een vaste kern gevormd waardoor deze avonden een rustige en stevige basis hebben waarin nieuwe mensen zich welkom voelen.

Omdat wij geloven in het effect van regelmaat meldt je je aan per serie/blokje. Incidenteel, ter kennismaking, een meditatie avond meedoen is mogelijk in overleg.

Deze groep is zowel voor gevorderden als voor beginners, en zeer geschikt als vervolg op een mindfulnesstraining. De groep is om de week op woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur. Online en in de zaal

Bijdrage
€ 140,- (incl. 21 % BTW) voor 8 woensdagavonden.
Tijd:
20.00 – 22.00 uur

Data 2022:
31 augustus
14 en 28 september,
12 en 26 oktober,
9 november, (23 november niet door retraite)
7 en 21 december

150,00

Mindfulness Oefenuur

Wekelijks mindfulness oefenuur
Gelegenheid om te oefenen met  mindfulness (ervaring is niet nodig):

  • bodyscan
  • mindful bewegen
  • begeleide- en stilte meditaties

Het regelmatig doen van deze oefeningen heeft een helend effect op lichaam en geest, ook als je geen klachten hebt en gezond bent! De oefeningen kunnen je (spirituele) ontwikkeling stimuleren en je ondersteunen in het werk van alledag.

Wanneer:  woensdagochtend van 8.45 – 10.00 uur, maximaal 10 deelnemers, graag van te voren opgeven

Bijdrage: Kennismakingsles: €12,50
Strippenkaart: 1 strip (6 strippenkaart €75,- en 12 strippenkaart €140,-) Wij maken op deze manier regelmatige oefening mogelijk.

12,50160,00

Wissen

Stiltedag

Een mini retraite van één dag, op de Zamenhof. Het programma zal bestaan uit onder andere de bodyscan, mindful yoga en zitmeditatie, aangevuld met een buitenwandeling in het Vliegenbos en begeleide meditaties.

Je hoeft geen mindfulness training te hebben gedaan om mee te doen. Elke oefening wordt gedetailleerd begeleid, en is goed te doen voor mensen met weinig ervaring.

 

  • Data 2022:  zondag 3 juli en 23 oktober
  • Tijd: 10.00 – 16.00 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur met koffie/thee en lichte lunch
  • Lokatie: Centrum de Zamenhof
  • Bijdrage: € 65,-
  • Graag van te voren aanmelden, maximaal 6 deelnemers.

65,00