13 november ‘Dag van de vriendelijkheid’

door | 31 oktober 2022 | vriendelijkheid

"Wees vriendelijk als het mogelijk is. Het is altijd mogelijk!"

"Is het geen tijd voor een griepepidemie van vriendschap?"

Onze wereld, de mensen, dieren en planten die erop wonen kunnen wel wat vriendelijkheid gebruiken. Mede hierom is deze zin uit een gedicht van mijn favoriete Japanse dichteres Toyo Shibata is de afgelopen weken dicht bij me. Het idee om aandacht te besteden aan vriendelijkheid voor een betere wereld leidde in 1997 tot een speciale conferentie in Tokyo en vervolgens tot de oprichting van de World Kindness Movement, een niet-politiek en niet religieus gebonden NGO (Non Govermental Organisation). Zo wordt ieder jaar op 13 november wereldwijd de dag van de vriendelijkheid, “World Kindness Day”, gevierd.

De bedoeling is om door aandacht voor vriendelijkheid mensen en landen te verbinden en zo een betere wereld te creëren. De weg, het middel, is bewustwording en voeding van de menselijk kwaliteit vriendelijkheid. Voeding door het stimuleren van internationale samenwerking en verbinding middels het delen van initiatieven, ideeën en ervaringen met vriendelijkheidsprogramma’s.

Graag draag ik hier een steentje aan bij met een meditatieve bijeenkomst op zondagochtend 13 november van 10.30-12.00 uur. We beoefenen samen een begeleide meditatie, in het Boeddhisme bekend als de Metta-Meditatie (Metta betekent liefdevolle vriendelijkheid) en stiltemeditatie. Het delen van ervaringen met vriendelijkheid kan inspireren en stimuleren. In een luisterkring, geïnspireerd op het werk van Bernie Glassman en de Zen Peacemakers, maken we hier ruimte voor.

De bijdrage is €15,- Graag van te voren aanmelden. Zaal open vanaf 10.15 uur voor een kopje thee/koffie vooraf.

Bron

Dalai Lama
Vriendelijkheid verbindt, verzacht en opent het hart!

Deel dit bericht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde blogposts

Lieve hulpverleners, zorg goed voor jezelf!

Lieve hulpverleners, zorg goed voor jezelf!

De afgelopen periode merk ik een toename van hulpverleners in mijn praktijk, zowel in de meditatiegroepen als in de privé-sessies. Omdat ik weet hoe belastend het werken in de zorg is steun ik heel graag de mensen die met mensen werken; de psychologen,...

Lees meer
Heal the world

Heal the world

Zen gaat over het omarmen van de dubbelheid van het leven en de daarmee gepaard gaande genuanceerde blik. Ik luisterde aandachtig naar ‘Heal the world’ en de tranen liepen over mijn wangen.  

Lees meer